Protestants-Evangelische
Kerk Boechout

Ds.Ina Koeman gebruikte deze gevleugelde uitdrukking van haar Opa vandaag in de preek over Johannes 21:1-14.

ds. E. Van der Borght: "Het bijbelse Paasverhaal is misschien niet zo zoet als chocolade, het is wel een sterk verhaal!"

Er was gelukkig geen weercode oranje dit keer! Wel was het nog winters koud. Door de gladheid was Suzanne in de week voor Potje Gekookt spijtig genoeg met de fiets gevallen en zat thuis in de zetel met haar been omhoog. Gelukkig kon Hedwig inspringen en hadden we zelfs spontaan 2 extra vrijwilligers: Danny en Mar. Wat fijn zoveel hulp! Op het menu stond een aardpeersoep van Suzanne, witlof met ham en kaas stamppot en als dessert speculaasmousse gemaakt door Lieve, de dochter van Suzanne, omdat Mieke op verlof was. We waren blij met al die helpende handen. De sfeer zat er weer goed in; het was gezellig.

Volgende Paasgroeten zijn in de afgelopen week tussen ons eigen district Antwerpen-Brabant-Limburg en Kirinda uitgewisseld.

Ons christelijke paasfeest sluit nauw aan bij het joodse Pesachfeest. De joden vieren dan de uittocht uit Egypte. De uittocht uit het land van een koning die kinderen deed ombrengen omdat … hij bang was. Bang dat ‘ze’ te talrijk zouden worden. Bang om het overwicht, om de macht te verliezen. – Waar hebben we dat nog gehoord? -